Mat


Mat er en viktig del av opplevelsen når man er i Spania. Det er flere matbutikker og mange restauranter like om hjørnet.

Matbutikker
De nærmeste supermarkedene er bare 300-400 hundre meter fra huset:
  • Lidl – fin og ny butikk med en svært bra bakeridel vi kan anbefale. De er også ganske bra på frukt og grønt. Ellers er dette en vanlig lavpriskjede.
  • SuperCor – har ikke lagt seg i lavpris-segmentet. De har det meste av vanlige merker og et godt utvalg av forskjellige drikkevarer. De har ferskvareavdelinger med kjøtt, fisk og ost.

Noen hunder meter til i hver sin retning ligger også:
  • Mercadona, her liker vi spesielt godt ferskvarediskene for kjøtt og fisk. De har ellers et godt utvalg og rimelige priser.
  • Carrefour. For en nordmann er dette Sør-Europas svar på et Obs kjøpesenter. Alcampo er også i denne kategorien og ligger oppe på Zenia Boulevard.
Er det utenfor vanlige åpningstider, man bare skal ha en liten ting eller man rett og slett vil gå kortest mulig, er det er par mini-supermarkeder 200m ned mot sjøen til Playa Flamenca Commercial Centre.

Restauranter
I Playa Flamenca Commercial Centre, 200 meter fra huset, finnes det flere titalls spisesteder. De fleste tilbyr sitteplass både ute og inne. Vi kan ikke liste opp alle, men kan fremheve noen som har 5 av 5 mulige «stjerne» på TripAdvisor: The Cellar Door (fransk), GONG (asiatisk), Rustica (internasjonal). Ganske populære er også (med 4,5 av 5 «stjerner») Semana 8 (asiatisk), Shakira (Indisk), Uvarara (italiensk), Leonardo (italiensk), Spud Murphy’s (irsk) og Long Horn.

Over SuperCor ligger restauranten Sunrise som har amerikansk og tex-mex. Her er det av og til opptredener (Flamenco dans) i høysesongen. Mellom Supercor og Lidl ligger en Burger King for de som like det.

Bruker man spaserskoene 500-600m kan man gå til en god del flere restauranter bl.a. Fig & Olive (middelhavsmat)  og Arrocería El Sarmiento (spansk, bl.a. svært genuin og god paella)

En annen spansk restaurant, Patio Andaluz, ligger på Punta Prima like ved McDonald's. Her har de av og til Flamenco dans og spansk live-musikk. (ca 1,5 km mot Torrevieja)

Vil man spise i sjøkanten kan man spasere til Punta Prima stranden (i retning Torrevieja) der Punta Prima Restaurant ligger oppe på promenaden, eller man kan gå litt videre til Nautilus. I motsatt retning finner man bl.a The Lobster på promenaden til Playa Flamenca. Vil man ta av gårde i bil eller taxi, kan vi anbefale El Muelle på promenaden inne i Torrevieja.   

Tar man turen opp til Zenia Boulevard (handlesenter) finner man også et stor utvalg spisesteder der.  

Mellom Lidl og Supercor, 300-400m rett ned mot havet, ligger Rocky's Arena, sports bar og restaurant med fin utsikt over Middelhavet. I Playa Flamenca Commercial Centre er det flere mer rendyrkede sport-pub'er med store skjermer som domineres av fotballkamper.